Отваряйте си очите и бъдете по-внимателни при пазаруване.  Лоша практика

...
Отваряйте си очите и бъдете по-внимателни при пазаруване.  Лоша практика
Коментари Харесай

Има скрита инфлация - цената е същата, но грамажът е намален

Отваряйте си очите и бъдете по-внимателни при извършване на покупки.  Лоша процедура са злоупотребите с кантарите, контролните везни, цената за кг или 100 грама. Това сподели Богомил Николов от асоциацията " Активни консуматори " по Нова тв.

Според него един от признаците за машинация на пазара е, в случай че кантарът е надалеч от купувача, с цел да не се види какво демонстрира.  

" Понятие далавера няма, то обобщава непазарни практики. Не може да приказваме за далавера при пазар с 30 индивида ", сподели още Николов. Той съобщи, че българинът залага повече на цената, не на качеството.

" Има скрита инфлация  - цената е същата, само че грамажът е понижен. Ако производителят понижи грамажа, само че остави цената, 8 от 10 консуматори няма да виждат, че е по-малко ", сподели Николов. Той даде съвет към потребителите да внимават повече и да не купуват непринудено.

Богомил Николов разяснява и извършването на покупки на българите в Турция, където цените на зеленчуците са по-ниски.  

" Трябва да прибавим превоза, чакането, какви количества може да внесем свободно. Туристите отиват с рейс, по какъв начин ще се върнат с щайгите с домати? Има логистични неща, които би трябвало да се обмислят. Не може да се реши къде е по-качествено. Не би трябвало да забравяме, че има доста характерни сортове домати, които се отгледжат единствено в България ", разяснява Николов. 

Затова посъветва българите да си създадат икономическа сметка и да калкулират деликатно, преди да отидат да пазарят в Турция. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР